Chef’s menu december 2022

Van 30 november t/m 18 december

Gelakte kwartelfilet, witloofslaatje met sjalotmayonaise
en geschaafde oude Mimolette kaas

****

Gebakken Sint-Jakobsoesters,
aardpeersausje met op beukenhout gerookt spek

****

Hazenrug, rode kool met banaan en pastinaakcrème
Aardappelpuree met boschampignons
Saus met druivengelei

****

Artisanale kazen geselecteerd door Korboo Cheese Masters
Bramenconfituur met steranijs & vijgenbrood

Suggestie: Gonzales Byass Cristina Medium sherry € 8,00

****

Gekarameliseerde perentaart met hazelnootijs
en pompoencompote met vanille

 

 

 Menu 5 gangen: € 75
Menu 4 gangen: € 65
(zonder kaas)
Menu 3 gangen: € 50
(zonder 1ste gerecht en kaas)
 kaas i.p.v. dessert: + € 5

 

Menuwijnen

Modernista Cellar 2020 (55% Garnacha Blanca, 35% Macabeo, 10% Moscatel) D.O. Terra Alta - Spanje
€ 8,00/glas wit - € 36,00/fles

Finca Constancia – Entre Lunas 2019 (Tempranillo) Castilla - Spanje
€ 8,00/glas rood - € 36,00/fles

 

Kaartwijnen

Domaine Raymond Usseglio & Fils - Châteauneuf-du-Pape Blanc 2021 (Grenache Blanc 40%, Roussane 30%, Clairette 20%, Bourboulenc 10%)
€ 10,00/glas wit - € 50/fles

Baron Philippe de Rothschild Mouton Cadet Héritage 2017 (87% Merlot, 8% Cabernet Franc, 5% Cabernet Sauvignon)
€ 9,00/glas rood - € 40/fles

 

 Biersuggesties

Brouwerij 't Verzet - Space Cadet 5° Anzegem: New Age witbier dat begint als een klassiek witbier met liefde en rokerigheid. Al snel neemt het hoparoma de smaak over, gedomineerd door mandarijn en abrikoos. De sterke, maar evenwichtige nabitterheid benadrukt de frisheid van dit bier. € 5,00

Brouwerij Van Den Bossche – Pater Lieven Kerstpater 9° Sint-Lievens-Essen: Karaktervol, zoet-bitter winterbier met een diepe, donkerbruine kleur met een streepje rood. Geurt naar chocolade, zoet van karamel en kandij. In de mond komt het kandijsuiker terug, aangenaam gecombineerd met chocoladebitter. De afdronk is lang en zalig zoet. € 5,50