Chef’s menu december 2024

Van 27 november t/m 15 december

 

Noedelslaatje met gelakte kippenoesters en geroosterde aardpeer
Tahindressing met limoen

****

Op het vel gebakken koningsbrasem, knolselder met gerookte paling
Prei-jus met tikkeltje look

**** 

Polderhaasfilet, spruiten met pancetta en paddenstoelkroketjes
Peterseliewortel met vlierbessiroop – Saus met cassisbessen

****

Artisanale kazen geselecteerd door Korboo Cheese Masters
Confituur van veenbes en banaan - Specerijenbrioche

Suggestie: Fonseca Vintage 97 porto € 15,00

****

Mousse van origine chocolade met sorbet van mandarijn en pindakoekje

 

Menu 5 gangen: € 80
Menu 4 gangen: € 70
(zonder kaas)
Menu 3 gangen: € 55
(zonder 1ste gerecht en kaas)
 kaas i.p.v. dessert: + € 5

 

 

Menuwijnen

Quinta de Saes – da Pellada – Dão Branco Alvaro Castro 2022 (Encruzado, Bical & Cercial)
€ 8,50/glas wit - € 38,00/fles

Poulvarel Rouge 2021 Costières de Nîmes
€ 8,00/glas rood - € 36,00/fles

 

Kaartwijnen

Zonneweelde – Legends 2023 Chenin – Limited Production - Breedskloof
€ 9,00/glas wit - € 40/fles

Wijngaard St. Martinus – De 7 zonden (Cabernet Cortis & Cabernet Cantor) Limburg
€ 14,00/glas rood - € 62/fles

 

 Biersuggesties

Eylenbosch Patience Hoppy Saison 5,5° Kobbegem Goudblond bier met een dikke, witte schuimkraag. De smaak is droog, kruidig en rond met een aangename hopbitterheid die lang aanhoudt. Dorstlesser met veel smaak.  € 5,50

La Trappe trappist Quadruppel 10° Origineel, donker trappistenbier, zwaar en stevig met een volle, verwarmende, intense smaak. Moutig met zoete tonen van dadels, vijgen en karamel en een lange, zachte afdronk. European Beer Star - Gold 2018 - Dutch Beer Challenge - Brons 2019 € 6,00