Komende maand zullen wij in het weekend ons volledig richten op traiteur.
Voor de eerste 2 weekends hebben wij verscheidene voor-, hoofdgerechten en desserts samengesteld zodat U naar eigen smaak uw menu kan samenstellen.
Vanaf het derde weekend zal de lijst aangepast worden.

Marniek & Christine

t Grof Zout@home
met z'n 2, het gezin of uw sociale bubbel gastronomisch genieten

Afhaal vrijdag 23, zaterdag 24 en zondagmiddag 25 oktober
Afhaal vrijdag 30, zaterdag 31 okotber en zondagmiddag 1 november

 

Traiteurgerechten

Afhaal vrijdag 23, zaterdag 24 en zondagmiddag 25 oktober
Ten laatste bestellen op woensdagavond 21 oktober – liefst via mail

Afhaal vrijdag 30, zaterdag 31 en zondagmiddag 1 november
Ten laatste bestellen op woensdagavond 28 oktober – liefst via mail

 

Voorgerechten

1. Pastinaaksoep met gerookte paling en bruine broodkorstjes € 15,00/liter

2. Krokant knolselderslaatje met halve Canadese kreeft (uit de pantser)
Wortelmayonaise met zachte curry € 22,00

3. Gerookte Schotse zalm opgevuld met koningskrab
Slaatje van Basmatirijst met paddenstoel en opgelegde sjalot € 22,00

4. Geroosterde zoete aardappel op Oosterse wijze met carpaccio van kalfslende en Oude Gouda € 18,00

5. Gegrilde zeebaars met pompoen en fideuà negra (inktvispasta)
Waterkerssausje met gekonfijte paprika € 20,00

 

Hoofdgerechten

6. Franse hoeveduif met hutsepotje van paddenstoelen en krieltjes uit de oven € 28,00

7. Belgische gerijpte ribeye met gestoofde groene kool en jonge look
Rösti met rozemarijn en rode wijnsaus € 30,00

8. Met specerijen gebakken hertenfilet, gestoofd mini-witloof en knolseldercrème met gebruinde boter. Geplette aardappelen met pancetta € 30,00

9. Op het vel gebakken kabeljauwrug met Romanesco bloemkool en handgepelde grijze garnalen. Gestoomde aardappelen met venkelboter en saus met geroosterde ui
€ 26,00

10. Aan de graat gegaarde tarbot, geroosterde spaghettipompoen met za’atar en gebakken oesterzwammen. Gespoten aardappelpuree met dragon en witte wijnsaus € 30,00

11. Lasagne van groene kool met rijst en bospaddenstoelen. Pompoensaus met geroosterde pompoenpitten (vegan) € 20,00

 

Desserts, brood en kruidenierswaren

12. Assortiment kaas van kaasmeesters Callebaut, bramenconfituur met citroengras en geroosterde kaneelbrioche € 14,00

13. Verloren kruidenkoek, perencompote met vanille en ijs van witte chocolade € 12,00

14. Pecannotengaletje opgevuld met mousse van Madagascarchocolade en banaanijs € 12,00

15. Vijgenclafoutis met geroosterde hazelnoten en advokaatijs € 12,00

16. Vanille-ijs € 14,00/liter

17. Banaanijs € 15,00/liter

18. IJs van witte chocolade € 15,00/liter

19. Advokaatijs € 16,00/liter

20. Foccacia met rozemarijn € 0,50/stuk

21. Olijfolie Esporão Seleccion Portugal (50cl) heerlijke olijfolie in zwart flesje dat we ook serveren bij het brood in het restaurant € 12,00. Wij hebben ook lekker kruiden van Mill & Mortar. Vraag ernaar ter plekke.

 

Suggesties drank (traiteurprijzen)

Aperitief

22. Champagne Guerlet-Deguerne premier cru – Chamery – Brut Tradition € 22,00

Volgens 17de -eeuwse manuscripten waren de wijnen afkomstig van de Chamery wijngaarden van buitengewone kwaliteit. Het familiebedrijf opgericht in 1872 gaat zelfs terug tot 7 generaties en staat voor traditie waar de druiven centraal staan. Chamery ligt ten zuidwesten van Reims. Harmonieuze combinatie van Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay waarvan de proporties licht kunnen wijzigen volgens de omstandigheden van het wijnjaar. In de neus een vibrerende intensiteit van appel en citrus samen met een zekere mineraliteit. Dit vindt men ook weer in de smaak met daarbij nog een vleugje snoepjes. Mooi gebalanceerde champagne die structuur en lengte aanbiedt.

 

23. Champagne Guerlet-Deguerne premier cru – Chamery Brut Millésime 2012 € 33,00

Dit is de Prestige cuvée van Guerlet-Deguerne en wordt alleen geproduceerd in buitengewone goede jaren en slechts in beperkte hoeveelheid. Full-bodied, mooie ronde champagne van 50% Chardonnay en 50% Pinot Noir. Intens fruitig met toetsen van witte perzik, peer en groene banaan & een vleugje vanille.

 

24. Wijnkasteel Genoels-Elderen Zwarte Parel brut 2015 Blanc de Blancs € 18,00

Tussen Tongeren en Maastricht, langs de oude romeinse heirbaan, in de gemeente Riemst ligt het enige wijnkasteel van België. Niet per toeval, aangezien de Romeinen reeds wijngaarden hadden in deze streek. In 1990 heeft de familie van Rennes de eeuwenoude wijncultuur weer doen herleven. Sindsdien is de wijndruif in dit mooie landschap rondom het kasteel van Genoels-Elderen weer helemaal terug. De Zwarte Parel is volledig gelagerd in roestvrijstalen cuves. Bij het bottelen wordt er gist en suiker toegevoegd waardoor er een hergisting op fles gaat plaatsvinden. Hierdoor ontstaat er koolzuur in de fles. Deze wijn wordt volgens de Méthode Traditionnelle gemaakt en rijpt vervolgens min. 18 maanden op fles.

25. Wijndomein Vandersteene – 1ste oogst € 18,00

Het wijndomein gebruikt uitsluitend druiven van hun eigen wijngaard en spitsen zich toe op het maken van mousserende wijnen onder begeleiding van Franse oenologen uit Epernay. De eerste oogst is gemaakt van 77% Pinot Noir, 9% Pinot Blanc, 7% Chardonnay en 7% Pinot Meunier. Het is een elegante, frisse en fruitige schuimwijn dat als aperitief, maar ook bij lichte visgerechten en schaaldieren te genieten is. Won een gouden medaille “Beste Belgische Wijn 2020”. Deze schuimwijn hadden wij gekozen om in november te klinken op 21 jaar ’t Grof Zout”!

 

Witte wijn

26. Alves de Sousa – Branco Da Gaivosa 2017 (Arinto, Malvasia fina en Gouveio) Douro € 13,00

Branco da Gaivosa was een van de eerste Douro-witte wijnen uit de 'nieuwe Douro'-revolutie van de jaren '90, waarvan de eerste vintage in 1992 werd uitgebracht. Helder en citroenachtig. Zeer expressief en elegant boeket, met witte bloemen, frisse meloen en lichte vanille. Vol maar erg fris, mineraal en zeer complex. Past goed bij zalm, kabeljauw, maar ook kip en kalkoen.

 

27. Gallieno – Riserva della Cascina 2018 – Lazio € 14,00

Riserva della Cascina is de naam die terug te vinden is in het kadaster, opgemaakt ten tijde van de Romeinen! Dit uitzonderlijke én biologische gecertifieerde domein is gelegen op de Via Appia Antica. Een huis met geschiedenis! Zachte, fijne, elegante witte wijn met geweldig parfum dankzij Malvasia Puntinata dat zich thuis voelt op vulkanische ondergrond. Rijp geel fruit, vleugje balsamico. 12 maand gerijpt op inox en een heel korte periode op vat. Héérlijk!

 

28. Montlouis-sur-Loire Domaine de la Taille aux Loups « Remus » 2018 € 24,00

Jacky Blot kan in de Loire-vallei aanspraak maken op de titel van levende legend. Wat hij voor de wat ingeslapen appellaties Montlouis en Bourgueil heeft gedaan is ongeëvenaard. In 1989 vestigde hij zich in Domaine La Taille aux Loups in Montlouis-sur-Loire. Decanter oktober 2019: Rémus 2018 94/100 "Een blend van de verschillende Montlouis-wijngaarden van het domein, waarvan slechts 10% malo ondergaat. Deze Chenin Blanc heeft 12 maanden gerijpt in vaten, heeft een zeer frisse, zilte neus met meloen, peer en citrustonen. Het gehemelte is ook vrij zilt en absoluut heerlijk, met levendige schil en kruiden. Een mineraal karakter danst tussen het limoensap, terwijl de kurkdroge afdronk een vleugje romigheid van eikenhout en nectarine-zoetheid combineert met meer zuur. "

 

Rode wijn

29. Luis Felipe Edwards – Carménère Family Selection 2017 Colchagua Valley – Chili € 12,00

De wijnen van Luis Felipe Edwards kenmerken zich door hun balans tussen kracht en elegantie. Gran Reserva verwijst in Chili niet naar houtrijping, maar naar speciaal geselecteerd fruit. Maar liefst vijftien maanden in nieuwe Franse vaten gerijpte wijn met veel concentratie, veel substantie en veel complexiteit: zwart fruit, toast, laurier, bittere chocolade en specerijen. De wijn is vol rond, met een kruidige afdronk.

 

30. Overhex Wines Survivor Barrel Wild Yeast Syrah 2017 Swartland – Zuid-Afrika € 13,00

Afkomstig van een aantal wijngaardblokken in Swartland, Zuid-Afrika. Deze wijngaarden hebben een lage opbrengst, zo'n 6 - 7 ton per hectare. Paarsrode Syrah met aroma’s van witte peper, frambozen, viooltjes en zwarte bessen. In de smaak chocolade, zwarte peper, specerijen en rooibos. Rond en vriendelijk met subtiele tannines. Awards : Gouden medaille - Mundus Vini

 

31. Azienda Agricola Giacomo Grimaldi Barolo 2015                 € 24,0

raditionele Barolo: breed, warm, fluwelig, strelend, balsamico en aanhoudend, het resultaat van druiven uit twee beslist interessante wijngaarden Terlo in Barolo en Sotto Castello di Novello in Novello

 

32. Fita Preta Vinhos – A Trincadeira não é tão Preta 2017 by António Maçanita € 24,00

Deze Trincadeira Preta of Tinta Amarela is een lokale druif die zijn origine heeft in het Zuiden van Portugal, maar eigenlijk uit het oog verloren is. De druiven werden met de hand geplukt, gesorteerd en de vinificatie gebeurde met een minimum aan interventie. Licht robijn, granaatrode kleur. Aroma’s van nat struikgewas, paddenstoelen en specerijen in combinatie met subtiele kruiden toetsen. Fris in de mond, mooi gestructureerd en elegant.