Chefs menu januari 2025

Van 10 januari – 2 februari  

Tartaar van gerookt kalfsvlees met rode bietensalade
en geroosterde sesam - Mascarponedressing

****  

Gebakken tongschar met duxelles van eikenzwam en kreeft
Jus van reuzenpompoen

****

Filet van Spaans Duroc varken
Groene koolrisotto met pastinaakcrème
Saus afgewerkt met Roscoff ui

****

Artisanale kazen geselecteerd door Korboo Cheese Masters
Kweeperenconfituur met kaneel - Rozijnensandwich

 Suggestie: Burmester LBV 2016 porto € 8,50

****

Gepocheerde vijgen met Madeira
Kastanje-ijs en bruine suikerkoek

 

 Menu 5 gangen: € 80
Menu 4 gangen: € 70
(zonder kaas)
Menu 3 gangen: € 55
(zonder 1ste gerecht en kaas)
 kaas i.p.v. dessert: + € 5

 

Menuwijnen

Weingut Hannes Sabathi – CA 66 (Chardonnay) 2022 Südsteiermark
€ 8,50/glas wit - € 38,00/fles

Vignamato - Rosolaccio 2022
(Montepulciano 40%, Sangiovese 30% , Cab. 15% & Merlot) Marche Rosso
€ 8,00/glas rood - € 36,00/fles

 

Kaartwijnen

Domaine Serge Dagueneau Chardonnay 2020 Côtes de la Charité – Loire
 € 8,50/glas wit - € 38/fles

Vignamato – Campalliano 2022
(Montepluciano 90% , Sangiovese 10%) Marche Rosso
€ 10,00/glas rood - € 44/fles

 

 Biersuggesties

Brouwerij Dilewyns – Vicaris Tripel 8,5°: zacht en toegankelijk bier met een fruitige toets en aangenaam mondgevoel. De milde bitterheid en lichte moutigheid geven dit bier een heerlijke afdronk € 5,00

Brouwerij ‘t Verzet – Oud Bruin 6° Anzegem Dit roodbruine bier is een blend van oud en jong bier, gerijpt in verschillende houten vaten. Het bier rijpt min. 6 maanden op de fles waarbij hij zijn finesse en delicate aroma’s verder ontwikkelt. Bij de eerste nip domineert onmiddellijk het melkzuur. Dan komen de aroma’s van groene appel, hout, brood en rood fruit duidelijker naar voor. Het zuur blijft net genoeg lang hangen en maakt plaats voor een drogend gevoel in de mond € 6,00