Chef’s menu november 2024

25 jaar ’t Grof Zout

(Voor ons jubileum voorzien wij een leuk aandenken voor ieder gezelschap)

Van 30 oktober t/m 24 november

 

Witloofslaatje met gekonfijte eendenbout
Vinaigrette met Oude Geuze

****

Gebakken Sint-Jakobsoesters met gemarineerde witte kool
Sabayon met Tomasu Sweet Soy Sauce (Nederland)

****

Filet van boerderijhert met gestoofde raapjes
Crème van jonge wortel met Oosterse kruiden - Portosaus
Aardappelgratin met rauwe ham, salie en Comté

****

 Artisanale kazen geselecteerd door Korboo Cheese Masters
Confituur van woudvruchten met vanille - Notenbrood

Suggestie: Burmester Colheita 2011 porto € 8,50

****

Verloren pompoencake met pistachecrème en vermouthijs

 

 

Menu 5 gangen: € 80
Menu 4 gangen: € 70
(zonder kaas)
Menu 3 gangen: € 55
(zonder 1ste gerecht en kaas)
 kaas i.p.v. dessert: + € 5

 

Menuwijnen

Bodegas Anadas – Care Garnache Blanca Barrica 2022 - Cariñena
€ 8,00/glas wit - € 36,00/fles

Domaine Pujol – Mercredi 12H30 2021 Minervois
€ 8,00/glas rood - € 36,00/fles

 

Kaartwijnen

Groote Post – Pinch of Salt 2023 Chardonnay – Darling
€ 9,50/glas wit - € 43/fles

Château Penin « 56 » Malbec 2022 Bordeaux
€ 9,00/glas rood - € 41/fles

 

 Biersuggesties

Brouwerij De Graal - Fiertel bier 7° Ronse Een hoppig blondje, gearomatiseerd met 'buuntsies neutsies' (gepofte gedroogde erwten = streekproduct uit Ronse)
€ 5,00

Brouwerij Dilewyns - Vicaris Winter 10° Dendermonde Donkerbruin bier met een mooi gekleurde schuimkraag en een rijk aroma. Het winterbier is het enige Vicarisbier met kruiden € 6,00 Of Stout Kameradski Naked Truth – ‘t Verzet Anzegem € 6,00