Traiteurgerechten eerste weekend mei

Afhaal vrijdagavond 30 april, zaterdag 1 mei en zondagmiddag 2 mei

 

 Ten laatste bestellen op maandag 26 april

info@grofzout.be

 Voorgerechten

1. Slaatje van primeurbloemkool met curryyoghurt en spiesje van langoustines € 24,00

2. Carpaccio van gemarineerde runderhaas met feta en hazelnoot, kruidenslaatje € 20,00

3. Cannelloni met spinazie en taleggio (veggie) € 15,00 – hoofdgerecht € 20,00

4. Aspergesoep met gerookte paling € 14/liter

 

Hoofdgerechten

5. Franse hoeveduif met groene groenten, geplette aardappel met kruidenspek en saus met zilveruitjes en champignons € 28,00

6. Varkenskotelet Duke of Berkshire met Provençaalse ratatouille. Griekse pasta met rucolapesto en saus met gekonfijte paprika € 28,00

7. Gegrilde zeebaars met hutsepotje van witte asperges, natuuraardappelen gewenteld in wortelboter en zachte lookbouride met dragon € 28,00

 

Desserts/brood/diversen

8. Flensjes Mikado € 12,00

9. Gemarineerde ananas met steranijs, frambozensorbet en kokoscracker € 12,00

10. Assortiment kaas van kaasmeesters Callebaut,
bramenconfituur met vanille en karamelbrioche € 14,00

11. Foccacia met rozemarijn € 0,50/stuk

12. Olijfolie Esporão Portugal € 12,00 ½ l

13. Aceto Balsamico di Modena 10j € 27,00 ¼ l

 

Suggesties drank (traiteurprijzen)

Aperitief

(1) Wijndomein Vandersteene – 1ste oogst            € 18,00
 Het wijndomein gebruikt uitsluitend druiven van hun eigen wijngaard en spitsen zich toe op het maken van mousserende wijnen onder begeleiding van Franse oenologen uit Epernay. De eerste oogst is gemaakt van 77% Pinot Noir, 9% Pinot Blanc, 7% Chardonnay en 7% Pinot Meunier. Het is een elegante, frisse en fruitige schuimwijn dat als aperitief, maar ook bij lichte visgerechten en schaaldieren te genieten is. Won een gouden medaille “Beste Belgische Wijn 2020”.

(2)  Wijndomein Vandersteene – Blanc de Noir      € 18,00
Het Wijndomein gebruikt uitsluitend druiven van hun eigen wijngaard en spitsen zich toe op het maken van mousserende wijnen onder begeleiding van Franse oenologen uit Epernay. De Blanc de Noir is gemaakt van 63% Pinot Noir, 37% Meunier. Het is een pittige en aromatische schuimwijn dat als aperitief, maar ook bij lichte visgerechten te genieten is. Won een gouden medaille “Beste Belgische Wijn 2020”.

(3)  Wijndomein Vandersteene – Rosé          € 20,00
Het Wijndomein gebruikt uitsluitend druiven van hun eigen wijngaard en spitsen zich toe op het maken van mousserende wijnen onder begeleiding van Franse oenologen uit Epernay. De Rosé is gemaakt van 47% Prior, 31% Chardonnay en 22% Pinot Blanc. Intense smaak van rood fruit met rijke afdronk

Witte wijn

(4) Wijndomein Aldeneyck Riesling 2017 - Maasvallei Limburg  € 16,00

Aldeneyck Riesling is één van de weinige Riesling wijnen in België en met succes. Aromatische versie met een mooi zuurtje en de nodige fraîcheur. Tropische toets en wat bloesems in de neus. Zacht en met een fruitige afdronk.

 

(5) Wijndomein Cuvelier - Bizbarr – Chardonnay Barrique 2018   € 18,00

Domein Cuvelier heeft wijngaarden in Jesseren, Kerniel en Haren, idyllische deelgemeenten van Borgloon, parel van het Limburgse Haspengouw en hart van de bloesemstreek. Yves en Patrick, twee broers, runnen samen het domein. Ze werden grootgebracht tussen de peren- en appelbomen en delen een passie voor wijn. Yves is fruithandelaar en maakt de wijn, Patrick is fruitteler en dus baas in de wijngaarden. Deze BizBarr is op basis van 100% Chardonnay en is een glas boordevol rijp wit fruit (appel, peer) bloemige aroma’s met veel diepgang en intensiteit. Dankzij de rijping van 10 maanden op Franse barriques krijgt de wijn een extra dimensie.

(6) De Caybergh – Chardonnay 2018 Cuvée Du Marie      € 24,00
Wijndomein De Caybergh is een kleinschalige wijngaard van 1,1 ha, gelegen te Herk-de-Stad. De bedoeling is een terroirwijn te maken waarbij de invloed van de natuur centraal staat.  Dit is een bewuste keuze, zodat ze de focus op kwaliteit kunnen leggen. Zowel in de wijngaard alsook in de wijnkelder wordt er op een natuurlijke wijze gewerkt. Deze citroengele cuvée met een aroma van rijp steenfruit, appelsien, exotisch fruit en mineralen is een intens, elegante en complexe wijn mede dankzij de 9 maanden eikenhouten lagering. Evenwichtig, lange afdronk, licht kruidig en romig. Klassewijn van eigen bodem.

(7) Clos d’Opleeuw 2018       € 50,00
Volle, vettige Chardonnay wijn. Het mooi evenwicht tussen het eikenhout en de aangename frisse zuren maken van deze Haspengouwse wijn een ideale begeleider voor verfijnde visgerechten met een stevigere saus. Ook bij kazen met korrelige en frisse structuur.

Rosé wijn

(8) La Croix Belle – Champ des Grillons 2019 Languedoc-Roussilon - Côtes de Thongues      € 11,00
Rosé gemaakt van Grenache Noir, Cabernet Sauvignon en Syrah. De teelt is culture raisonnée dat gebaseerd is op biodynamische wijnbouw (label terra vitis). Florale en kruidige tonen, in de mond subtiel en harmonieus. Zeer fijne rosé  (91/100 Decanter)

Rode wijn

(9) Berton Vineyards Metal Label Durif 2016   € 13,00
Durif is een druivensoort die uitgevonden is door Dhr. Durif op het einde van de jaren 1800. In Californië heet deze druif Petit Shiraz en om tot mooie resultaten te komen moeten alle omstandigheden goed zitten bij deze druif. De bodemomstandigheden in Riverina zijn optimaal waardoor deze Durif een ware sensatie vormt voor uw smaakpapillen. Vlezige aanzet met warme fruitaccenten, chocolade en viooltjes vormen de voorbode van een rijk pallet.  De textuur is fenomenaal van start tot ver in de lange finale.

(10) Château La Nerthe - Les Cassagnes de La Nerthe 2017 Côtes du Rhône Villages rouge € 18,00

Diep granaatrood met een paarse rand. In de neus intens rood fruit met een vleugje zwarte kersen. Zeer aromatisch en explosief. In de mond een zeer geconcentreerde rode wijn, vol rijpe tannines, met rijke geuren van zwarte en rode bessen. Frisse, zijdeachtige textuur op de afdronk. Blend van 60% Grenache Noir, 30% Syrah, 10% Mouvèdre

 

(11) Château Bon Baron – Acolon 2014 - Côtes de Sambre et Meuse € 19,00
De wijngaarden van Bon Baron zijn gelegen in de Maasvallei en worden gecultiveerd in harmonie met de natuur, zonder herbiciden en pesticiden. De Acolon druif is een kruising van Kékfrankos met Dornfelder. De wijn heeft al enkele medailles in de wacht gesleept met zijn pallet van cassis, aardbei, toets pruimen, vanille, kaneel, eucalyptus, leder en rode pepers op het einde met mooie, verfrissende zuren, amandel, koffie en donkere chocolade.

(12) De Caybergh – Pinot Noir  2018 - Cuvée Sélection Massale   € 30,00
Wijndomein De Caybergh is een kleinschalige wijngaard van 1,1 ha, gelegen te Herk-de-Stad. De bedoeling is een terroirwijn te maken waarbij de invloed van de natuur centraal staat.  Dit is een bewuste keuze, zodat ze de focus op kwaliteit kunnen leggen. Zowel in de wijngaard alsook in de wijnkelder wordt er op een natuurlijke wijze gewerkt. Massief robijnrode wijn, superfruitig en floraal: viooltjes, cassis, bramen en wilde frambozen. Vet, vlezig en mondvullend vervolgens helemaal vol sappige bosaardbei, gekonfijte zxarte bes en groene peper. Fluwelen tectuur en rijpe tannines. De 15% alcohol zorgt voor sexy generositeit. Eén van de allerbeste Pinot Noirs uit onze contreien!

Suggestie bij kaas

(13) L.B.V. (late bottled vintage) 2012 /2013 Poças Junior    € 16,00
Donkerrode kleur met complexe aroma’s van rijpe bessen. Geconcentreerd, vol van smaak en rijpe, soepele tannines. Lange en aangename aromatische afdronk. Fantastisch bij romige kazen, chocolade, noten en droog fruit