Traiteur à emporter

Vendredi 29, samedi 30 et dimanche 31 janvier
Veuillez-commandez au plus tard le lundi 25 janvier
info@grofzout.be

Entrées

1. Potge de chou-fleur aux amandes grillé
et crevettes grises épluchées à la main 15,00 €/litre

2. Ragoût d'anguille de rivière (sans arrêtes)
aux légumes fins et bière blanche € 20,00 - en plat principale € 28,00

3. Salade de patates douces avec mayonnaise au curry et tranches de magret de canard fumé € 18,00

4. Pâtes végétariennes aux champignons
et lait de coco € 15,00/ en plat principal €  20,00

Plats principaux

5. Filet de bœuf belge, salsifis à l'estragon
Risotto aux poireaux et pecorino. Sauce au vin rouge à l'échalote € 28,00

6. Escalope du "Duke of Birkshire" (porc), chou blanc braisé aux raisins secs et tartelette aux pommes de terre et bacon aux herbes. Sauce à la moutarde de grains € 28,00

7. Rouleau de lotte au jambon cru, petit chicon et purée de pommes de terre au panais. Sauce cerfeuil € 28,00

8. Grande plie cuite à l'ârrète avec stoemp de chou frisé et carottes grillées. Sauce au caviar de hareng € 26,00

Desserts

9. Assortiment de fromages des maîtres fromagers Callebaut, compote de poire aux figues et pignons de pin. Pain grec. € 14,00

Suggestion: Bogle Petite Sirah porto 2016 € 23,00


10. Mousse de fromage plat aux pommes cannelle et biscuits à la cassonade € 12,00

11. Riz au safran aux myrtilles et amaretti € 12,00

12. Mousse au chocolat avec biscuits pistache et glace à l'avocat € 12,00

13. Foccacia au romarin € 0,50/pièce

Suggesties drank (traiteurprijzen)

Graag stellen wij enkele wijnen voor die bij onze gerechten passen. Sommige wijnen kunt U tevens voordeliger per 6 bestellen om er verder van te genieten op andere momenten.

Witte wijn

14. La Brune Chardonnay 2018 – Elgin - Zuid-Afrika                         € 19,50

La Brune (Frans voor 'Brunette') is ontstaan ​​toen de meervoudig bekroonde wijnmaker, Nico Grobler, Bourgondië bezocht en verliefd werd op de Bourgondische wijnbereiding en de expressie van hun wijnen. Zijn wijnen brengen dit terug naar Zuid-Afrikaanse bodem en focussen op finesse, elegantie en puurheid van fruit. La Brune heeft toegang tot enkele van de hoogst gelegen Chardonnay-wijngaarden in Zuid-Afrika. Citroen, vuursteen en een vleugje nootmuskaat in de neus - prachtig gefocust. Mondvullende citrus, sinaasappel- en citroenschil, kokos en amandel - zo'n smaak die de afdronk echt doorzet. Een uitstekende Chardonnay.

Fijne visgerechten – geitenkaas – witschimmelkaas

15. Vrede en Lust Barrique 2017 - Elgin – Zuid-Afrika             € 15,00

Deze veelzijdige blend toont de synergie tussen Sémillon (95%) en Sauvignon Blanc met de complexiteit van Sémillon die doorkomt naarmate de wijn ouder wordt. Een rijke en complexe wijn met aardse en kweepeer kenmerken, elegant uitgebalanceerd met aanhoudende minerale tonen. Topproduct van een met prijzen bedolven producent. 

Rijke visgerechten

16. Entre-Deux-Monts - Quatre Cépage 2019 Heuvelland     € 12,00/fles – 66,00/6 flessen

Deze Quatre Cépages is een unieke assemblage van Chardonnay (houtgelagerd), Auxerrois, Pinot Gris en Sieger. Deze blend zorgt voor een frisse en zeer aromatische wijn (abrikoos, perzik, peer, …). In de mond is de wijn sappig met veel fruit en fijne zuren.

lichte visgerechten – aperitief

17. Wijndomein Aldeneyck Riesling 2017
Maasvallei Limburg  € 16,00/fles – 90,00/6 flessen

Aldeneyck Riesling is één van de weinige Riesling wijnen in België en met succes. Aromatische versie met een mooi zuurtje en de nodige fraîcheur. Tropische toets en wat bloesems in de neus. Zacht en met een fruitige afdronk.

Fijne visgerechten - aperitief

18. Weingut Kolkmann - Roter Veltliner 'Scheiben' 2018 € 12,00/fles – 66,00/6 flessen

Schitterende neus van wilde kruiden en weidebloemen. Gebalanceerde fruit- en karamelaroma's. Aangenaam en sappig met veel diepgang en een lange finale. Indrukwekkende wijn. Elegant en terughoudend bij de begroeting, nadien expressief en extravagant. Een ware diva!

Visgerechten, schaal-en schelpdieren

19. Quiroga de Pablo Quiros – Tempranillo Blanco 2019           € 13,00/fles – 72,00/6 flessen

Strogele kleur met groene reflecties. Elegant en intensief in de neus, waarbij aroma's van tropisch fruit en citrusvruchten worden gecombineerd. Aangevuld met wit fruit en toetsen van bloemen. In de mond fris, goed uitgebalanceerd, met een lange en aangename afdronk.

Fijne visgerechten

20. Domaine des Fines Caillottes
Pouilly Fumé 2017 (37,5cl)   € 12,00/fles – 66,00/6 flessen

Deze mooie en harmonieuze Sauvignon Blanc wordt geproduceerd door Jean Pabiot & Fils, een domein met vijfde generatie wijnmakers. Bleek goud, onderscheidende neus met aantekeningen van tropisch & wit fruit. Open en rijke smaken met verleidelijke frisheid en een goede balans. Mooie aroma’s van rijp fruit: ananas, passievrucht peer, …

Fijne visgerechten

Rode wijn

21. Meerhof – Arbeidsgenot Grenache noir 2018  € 15,00/fles – 84,00/6 flessen

In de mond heel wat braam, zoet donker fruit en specerijen van Christmaspudding met toetsen van kruidnagel.

Rundsvlees, lam, kip en pasta

22. Italo Cescon - Valpolicella Ripasso Mezzopiano   € 16,00/fles – 90,00/6 flessen

"Amarone in wording" of "jong Amarone broertje" wordt de Valpolicella Ripasso ook wel's genoemd. Na de 1ste gisting passeert "ripasso" men de Valpolicella wijn over de Amaronemost. 40% Corvina, 30% Rondinella, 30% Corvinone verbouwd op heuvelachtige wijngaarden met kalkrijke ondergrond en allen manueel geplukt. Intens en rijk van smaak. 3 maanden rijping in Tonneaux en verder 9 maanden gerijpt op Sloveense vaten. Men verkrijgt hierdoor een wijn met Amarone karaktertrekjes maar minder pompeus, wat jeugdiger. Robijnrode wijn met fruitige, licht gekonfijte neus.

Duif – eend - wild

23. Gaia - Agiorgitiko 2018 Nemea - Griekenland   € 14,00

Helderrode wijn met aroma’s van kersen en rode bessen, met op de achtergrond een toets vanille van de eiken vaten. Een rijke en goed gestructureerde, zachte tannines en fijne zuren. Zuivere en heerlijke mediterrane wijn!

Rund - Wild

24. Château Musar – Musar Jeune Red 2017 – Beeka Valley - Libanon € 18,00

Ook hier kwam de wijn op een natuurlijk en authentieke manier tot stand. 50% Cinsault afkomstig van meer dan 40 jaar oude wijnstokken, 35% Syrah en 15% Cabernet Sauvignon werden gebruikt om een heldere, violetkleurige wijn te maken met een neus van blauwe bessen, viooltjes, rode kersen en rode bessen. Fruitig en fris pallet van blauwe bessen, bramen en rode pruimen. Mooi gebalanceerd, fruitig, zachte tannines met een lange, warme afdronk.

Rund

25. Filipa Pato Nossa Calcário 2017 Bairrada - Portugal    € 40,00

De gemiddelde leeftijd van de Baga wijnstokken is 80 jaar. De wijn komt mooi tot ontplooiing na enige tijd in het glas. Absoluut geen stereotype Baga: hemels fruitig, velours textuur, ongewoon rijk en vol van smaak. Krijgt +94 van Parker

Rund - wild

26. Aalto 2016 Castilla Y León - Ribera del Duero - Spanje  € 53,00

Deze pure Tinto Fino (Tempranillo) wordt gemaakt door Mariano Garcia, de man die de befaamde Vega Sicilia gemaakt heeft. Deze wijn behoort nu al tot de absolute top van Ribera del Duero en zelfs van Spanje. Dit is het resultaat van uiterst lage rendementen, selectie van de beste en oudste wijngaarden en het allerbeste vinificatiemateriaal dat nu op de markt aanwezig is.

Rund - wild

27. Pèppoli Estate – Chianti Classico 2017 (37,5cl)  € 11,00

Deze intens robijnrode wijn van Antinori is vernoemd naar het Middeleeuws klooster waar ooit de monniken wijn maakten. Deze complexe en goed gestructureerde Chianti Classico wordt gemaakt van 90% Sangiovese, 10% Merlot en Syrah. Het fruit van de donkere bosbessen is bepalend in de smaakt, gevolgd door zachte en zoete tannines en een ietwat vlezige afdronk.

Kalf - Varken