Madeira, Marsala, Banyuls, Porto’s

 

Madeira & Marsala (per glas)

Madeira Blandy’s Sercial 5 jaar oud 7,00

Deze strogele, topaasheldere Madeira is droog en vol met aroma’s van gedroogd fruit, hout en citrus. Ideaal als aperitief of bij lichte visgerechten.

Madeira D’Oliveira Colheita Boal 2001. 12,00

De wijn is medium zoet en aromatisch met een mooie balans tussen zoet en zuur. Aroma’s: gedroogd fruit, pruimen, chocolade, toffee, vanille, nootachtig, rozijn, karamel bij oudere jaren.

Madeira Barbeito Malvasia old reserve 10 jaar oud 10,00

Deze zoete Madeira is een blend van zorgvuldig uitgezochte Malvasia wijnen die op een natuurlijke en traditionele Canteiro methode gerijpt zijn in oude Franse eiken vaten. Excellent als digestief, maar ook buitengewoon bij kaas en desserts. Behaalde diverse medailles op internationale wijnbeurzen.

Curatolo Arini – Marsala Riserva Storica 1988 8,00

De inheemse geselecteerde druiven, Grillo en Catarratto zijn de familiejuwelen sinds jaren. Helder goudgele kleur met amberkleurige toetsen. Complexe neus van dadels, abrikozen en specerijen. Elegant, rijk en zeker door de excellente zomer van 1988 is deze eclectische wijn een expressie van harmonie.

 

Banyuls – Cellier des Templiers (per glas)

Rédéris 8,00

Amberkleurig. Gedroogde vruchten, gentiaan, bijenwas, mispel en notige neus. Bij tarte tatin, crumble met fruit en verse kazen met honing.

Cuvée prestige - Premium – Mise Tardive 2014 10,00

Intens zwart & fruitig. Aroma’s van bramen, kersen, zachte specerijen, vanille en hars. Als aperitief, bij ganzenlever en fruitdesserts

Pur Tradition – Grand Cru 9,00

Koperkleurig met smaragdgroene rand. Zachte specerijen met typisch rancio aroma. Verse noten, menthol, droge vijg, honing, gekonfijt fruit: ideaal na de maaltijd.

Cuvée Président Henry Vidal – Grand Cru 2001 10,00

Reebruin, met een vleugje jodiumgeel. In de neus sinaasappellikeur, peperkoek, mokka en versgemalen koffie. Bij gebakken ganzenlever, dessert met zwarte chocolade en als digestief.

 

Porto (per glas)

Tawny of wit 5,00

Tawny 10 years old - Porto Poças 7,00

Bruinblonde kleur. Nuances van droge vruchten, rozijnen. Fruit mooi in harmonie met hout. Als aperitief, ook prachtig bij kaas, gebak, geroosterde noten, lichte pudding en cake.

Tawny Colheita 1995/2007 - Porto Poças 8,00

Medium geelbruin. Aroma’s van gedroogde vruchten met een mild rokerig parfum. Full-bodied. Excellent als digestief. Te combineren met kaas, desserts, geroosterde amandelen en walnoten.

Porto Old White 10 years - Niepoort 8,00

Deze individuele en aparte witte porto, gemaakt van een partij oude witte porto’s van uitzonderlijke kwaliteit, heeft een klassieke stijl. Gekoeld als aperitief, bij dessert of als digestief.

L.B.V. (late bottled vintage) 2012 Poças Junior 8,00

Donkerrode kleur met complexe aroma’s van rijpe bessen. Geconcentreerd, vol van smaak en rijpe, soepele tannines. Lange en aangename aromatische afdronk. Fantastisch bij romige kazen, chocolade, noten en droog fruit.

Borges Soalheira – Port Vintage 2012 10,00

Intens aroma van zwart fruit (bosbessen, pruimen) Florale tonen van viooltjes en een frisse kruidige sensatie, aangevuld met munt en eucalyptus. Het is een full-bodied porto, met structuur en erg zachte tannine. Mooi bij zwarte chocolade, harde en blauwe kazen.

Pisca Vintage 2007 - Niepoort 15,00

Dieprode porto met een heerlijk groenfris aroma waar toetsen van donkere chocolade samen met subtiele aroma’s van donker fruit domineren. Het pallet is medium zoet, heerlijk fruitig met een verleidelijk zijden midden, ondersteund door een compacte, langdurige tanninestructuur. Bij blauwe kazen.