Champagne & Schuimwijn

Guerlet-Deguerne premier cru – Chamery

Volgens 17de -eeuwse manuscripten waren de wijnen afkomstig van de Chamery wijngaarden van buitengewone kwaliteit. Het familiebedrijf opgericht in 1872 gaat zelfs terug tot 7 generaties en staat voor traditie waar de druiven centraal staan. Chamery ligt ten zuidwesten van Reims.

Brut Tradition 52,00

Harmonieuze combinatie van Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay waarvan de proporties licht kunnen wijzigen volgens de omstandigheden van het wijnjaar. In de neus een vibrerende intensiteit van appel en citrus samen met een zekere mineraliteit. Dit vindt men ook weer in de smaak met daarbij nog een vleugje snoepjes. Mooi gebalanceerde champagne die structuur en lengte aanbiedt.

Blanc de Blancs55,00

Brut rosé56,00

Elegante champagne, fris, intens bouquet van rood fruit zoals kers, framboos en aardbei met een hint van rozen. 85% Pinot Noir en 15% blend van rode wijn uit de Champagne.

Brut Millésime 201262,00

Dit is de Prestige cuvée van Guerlet-Deguerne en wordt alleen geproduceerd in buitengewone goede jaren en slechts in beperkte hoeveelheid. Full-bodied, mooie ronde champagne van 50% Chardonnay en 50% Pinot Noir. Intens fruitig met toetsen van witte perzik, peer en groene banaan & een vleugje vanille.

“R” de Ruinart brut – Reims 75,00

Fijne en frisse neus, fruitig met bloemige toetsen en een kruidigheid die bijdraagt tot de complexiteit. Op het eind brioche en koekjes. Evenwichtig, rond met een lange afdronk. De champagne is gemaakt van 40% Chardonnay,
49% Pinot Noir en 11% Meunier waarin 20 à 25% bestaat uit gereserveerde wijn van de 2 voorgaande jaren.

Wijnkasteel Genoels-Elderen

Tussen Tongeren en Maastricht, langs de oude romeinse heirbaan, in de gemeente Riemst ligt het enige wijnkasteel van België. Niet per toeval, aangezien de Romeinen reeds wijngaarden hadden in deze streek. In 1990 heeft de familie van Rennes de eeuwenoude wijncultuur weer doen herleven. Sindsdien is de wijndruif in dit mooie landschap rondom het kasteel van Genoels-Elderen weer helemaal terug.

Zwarte Parel brut 2015 Blanc de Blancs 44,00

De Zwarte Parel is volledig gelagerd in roestvrijstalen cuves. Bij het bottelen wordt er gist en suiker toegevoegd waardoor er een hergisting op fles gaat plaatsvinden. Hierdoor ontstaat er koolzuur in de fles. Deze wijn wordt volgens de Méthode Traditionnelle gemaakt en rijpt vervolgens min. 18 maanden op fles.

Zilveren Parel 2012 47,00

De Zilveren Parel wordt volledig gelagerd in eikenhouten vaten en zal 36 maanden op fles rijpen.

Filipa Pato – 3B rosé Bruto 32,00

Deze Portugese spumante is gemaakt volgens de Méthode traditionelle. De naam 3B is gekozen door de combinatie van de druivenrassen Baga (70%) en Bical (30%) die typisch zijn voor de streek Bairrada. De rode druif Baga geeft volume en vinositeit aan de wijn terwijl Bical zorgt voor de zuurtjes en de fraîcheur.

 

Cava Emendis Imum Brut Nature Reserva (50% Xarel.lo, 25% Macabeu, 25% Parellada) 30,00

Heldergoudkleurige fijne bubbels met een florale neus die overgaat naar citrusfruit en vers gebakken brood. Uitmuntende balans tussen aciditeit en het bittertje op het eind dat zorgt voor de kracht en volheid in deze Cava.

Château Tour des Gendres Pét Nat 25,00

Deze natuurlijke wijn wordt gemaakt van Sauvignon Blanc en Chenin druiven uit de regio Bergerac. Aroma’s van rijpe appel en peer, cideraroma’s met een vleugje gist. Zalig aperitief zonder toevoeging van sulfiet.