Madeira, Marsala, Banyuls, Porto’s

 

Madeira & Marsala per glas

Madeira Blandy’s Sercial 5 jaar oud 7,00

Deze strogele, topaasheldere Madeira is droog en vol met aroma’s van gedroogd fruit, hout en citrus. Ideaal als aperitief of bij lichte visgerechten.

Madeira Cossart Gordon Single Harvest Colheita Bual 1997/2001 12,00

Deze geconcentreerde halfzoete Madeira herbergt in de neus toetsen van esdoorn, droge vruchten en walnoot om te eindigen in een lange afdronk van boterkaramel. Past bij desserts met gedroogd fruit en noten alsook bij harde kazen van het type Cheddar. 

Madeira Barbeito Malvasia old reserve 10 jaar oud 10,00

Deze zoete Madeira is een blend van zorgvuldig uitgezochte Malvasia wijnen die op een natuurlijke en traditionele Canteiro methode gerijpt zijn in oude franse eiken vaten. Excellent als digestief, maar ook buitengewoon bij kaas en desserts. Behaalde diverse medailles op internationale wijnbeurzen.

Curatolo Arini – Marsala Riserva Storica 1988 8,00

De inheemse geselecteerde druiven, Grillo en Catarratto zijn de familiejuwelen sinds jaren. Helder goudgele kleur met amberkleurige toetsen. Complexe neus van dadels, abrikozen en specerijen. Elegant, rijk en zeker door de excellente zomer van 1988 is deze eclectische wijn een expressie van harmonie. 

Banyuls – Cellier des Templiers

Rédéris 8,00

Amberkleurig. Gedroogde vruchten, gentiaan, bijenwas, mispel en notige neus. Bij tarte tatin, crumble met fruit en verse kazen met honing.

Cuvée prestige - Premium – Mise Tardive 2014 10,00

Intens zwart & fruitig. Aroma’s van bramen, kersen, zachte specerijen, vanille en hars. Als aperitief, bij ganzenlever en fruitdesserts.

Pur Tradition – Grand Cru 9,00

Koperkleurig met smaragdgroene rand. Zachte specerijen met typisch rancio aroma. Verse noten, menthol, droge vijg, honing, gekonfijt fruit: ideaal na de maaltijd.

Cuvée Président Henry Vidal – Grand Cru 2001 10,00

Reebruin, met een vleugje jodiumgeel. In de neus sinaasappellikeur, peperkoek, mokka en vers gemalen koffie. Bij gebakken ganzenlever, dessert met zwarte chocolade en als digestief.

Porto

Tawny of wit 5,00

Tawny 10 years old – Porto Poças 7,00

Bruinblonde kleur. Nuances van droge vruchten, rozijnen. Fruit mooi in harmonie met hout. Als aperitief, ook prachtig bij kaas, gebak, geroosterde noten, lichte pudding en cake.

Tawny Colheita 1994/1995 – Porto Poças 8,00

Medium geelbruin. Aroma’s van gedroogde vruchten met een mild rokerig parfum. Full-bodied. Excellent als digestief. Te combineren met kaas, desserts, geroosterde amandelen en walnoten.

Porto Old White 10 years Niepoort 8,00

Deze individuele en aparte witte porto, gemaakt van een partij oude witte porto’s van uitzonderlijke kwaliteit, heeft een klassieke stijl. Gekoeld als aperitief, bij dessert of als digestief.

L.B.V. 2010/2012 (late bottled vintage) Porto Poças 8,00

Donkerrode kleur met complexe aroma’s van rijpe bessen. Geconcentreerd, vol van smaak en rijpe, soepele tannines. Lange en aangename aromatische afdronk. Fantastisch bij romige kazen, chocolade, noten en droog fruit.

Ruby Vintage 2007 – Poças Junior porto /Vintage 2012 Borges 10,00

Dieprode kleur. Aroma’s van zeer rijpe, rode vruchten. Vol. Stevige, maar zoete tannines met een aromatische lange afdronk. Serveren bij blauwe, romige kaas, chocolade of desserts met bessen.

Pisca Vintage 2007 Niepoort 15,00

Dieprode porto met een heerlijk groenfris aroma waar toetsen van donkere chocolade samen met subtiele aroma’s van donker fruit domineren. Het pallet is medium zoet, heerlijk fruitig met een verleidelijk zijden midden, ondersteund door een compacte, langdurige tanninestructuur. Bij blauwe kazen.