Champagnes & Schuimwijnen

Guerlet-Deguerne premier cru – Chamery

Volgens 17de eeuwse manuscripten waren de wijnen afkomstig van de Chamery wijngaarden van buitengewone kwaliteit. Het familiebedrijf opgericht in 1872 gaat zelfs terug tot 7 generaties en staat voor traditie waar de druiven centraal staan. Chamery ligt ten zuidwesten van Reims.

Brut Tradition 52,00

Harmonieuze combinatie van Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay waarvan de proporties licht kunnen wijzigen volgens de omstandigheden van het wijnjaar. Zacht goudgele kleur met groene tinten. In de neus een vibrerende intensiteit van appel en citrus samen met een zekere mineraliteit. Dit vindt men ook weer in de smaak met daarbij nog een vleugje snoepjes. Mooi gebalanceerde champagne die structuur en lengte aanbiedt. 

Blanc de Blancs 55,00

Brut rosé 56,00

Brut Millésime 2011/2012 62,00

Dit is de Prestige cuvée van Guerlet-Deguerne en wordt alleen geproduceerd in buitengewone goede jaren en slechts in beperkte hoeveelheid. Full-bodied, mooie ronde champagne van 50% Chardonnay en 50% Pinot Noir. Intens fruitig met toetsen van witte perzik, peer en groene banaan met daar bovenop een vleugje vanille. 

 

“R” de Ruinart brut – Reims  75,00                                               

Fijne en frisse neus, fruitig met bloemige toetsen en een kruidigheid die bijdraagt tot de complexiteit. Op het eind brioche en koekjes.  Evenwichtig, rond met een lange afdronk. De champagne is gemaakt van 40% Chardonnay, 49% Pinot Noir en 11% Meunier waarin 20 à 25% bestaat uit gereserveerde wijn van de 2 voorgaande jaren.

 

Wijnkasteel Genoels-Elderen

Tussen Tongeren en Maastricht, langs de oude romeinse heirbaan, in de gemeente Riemst ligt het enige wijnkasteel van België. Niet per toeval, aangezien de Romeinen reeds wijngaarden hadden in deze streek. In 1990 heeft de familie van Rennes de eeuwenoude wijncultuur weer doen herleven. Sindsdien is de wijndruif in dit mooie landschap rondom het kasteel van Genoels-Elderen weer helemaal terug.

Zwarte Parel brut 2013 Blanc de Blancs 44,00

De Zwarte Parel is volledig gelagerd in roestvrijstalen cuves. Bij het bottelen wordt er gist en suiker toegevoegd waardoor er een hergisting op fles gaat plaatsvinden. Door deze hergisting ontstaat er koolzuur in de fles. Volgens de Méthode Traditionnelle wordt deze wijn gemaakt en rijpt vervolgens minimaal 18 maanden op fles.

Zilveren Parel 2011 47,00

De Zilveren Parel wordt volledig gelagerd in eikenhouten vaten en zal 36 maanden op fles rijpen.

 

La Torricella « Letizia » Pas dosé – Piemonte 42,00                        

Vino Spunmante di Qualità gemaakt van 100% Dolcetto komende van verschillende percelen in Monforte d’Alba.

Fijne en aanhoudende pareling. Aroma’s van broodkorst, gisten, gedroogde vruchten en florale noten. Vol en rijk palet met een frisse afdronk.

 

Cava AA Mirgin 2011 Brut Nature Gran Reserva (Pansa Blanca - Chardonnay - Pinot noir) 55,00

Deze organische cava wordt alleen geproduceerd in uitzonderlijke wijnjaren en heeft al tal van prominente awards gewonnen. Intens gele kleur met gouden tint. In de neus floraal, rijp fruit en door de houtlagering het typische toast. In de mond vooral mineraliteit en boterigheid. Cava met mooie zuren en een buitengewone aromatische complexiteit. Het mousseren is mooi geïntegreerd met een mooi en blijvende afdronk.

 

Cava Bujonis Reserva Brut (42% Parellada - 27 % Macabeo - 24% Xarel.lo - 7% Chardonnay) 32,00

Cava Bujonis is een merk van Bodegas Sumarroca dat in 1999 een groot landgoed van de Marques de Monistrol opkocht. Aangezien ze zelf genoeg druiven hebben, behouden ze de volledige controle. Dankzij investering in onderzoek en in het aller-modernste materiaal staat deze bodega aan de top wat betreft cava. Witgele kleur, mooie persistente mousse. Fruitige neus (citrus) met minerale toetsen (krijt). Heel fris zonder scherp te zijn, voldoende materie en bijzonder zuiver.

 

Château Tour des Gendres Pét Nat 25,00

Deze natuurlijke wijn wordt gemaakt van Sauvignon Blanc en Chenin druiven uit de regio Bergerac.  Aroma’s van rijpe appel en peer, cideraroma’s met een vleugje gist. Zalig aperitief zonder toevoeging van sulfiet.