Restaurant 't Grof Zout

Gault & Millau

- Commentaar Gault & Millau 2018 -

Met twee stevige hapjes die intens smaken maar toch licht waren en geen moment verveelden, zet chef Marniek De Wandel van bij het begin de toon.

Hij levert sterk werk af dat in een goede cadans en professioneel wordt opgediend. Zo laat hij drie flinke en perfect gebakken langoustines mooi versmelten met gegrilde courgettes, gemarineerde sjalot en tomatencompote met paprika.

Ook met Schotse lamsfilet weet hij duidelijk te scoren door het bord verder te voorzien van een uitstekende jus met look en salie, gekonfijte wortelen en al dente risotto met erwtjes. Daarbij ook nog een heerlijk lamsworstje dat op zich naar meer smaakte.

Hier staat een chef met volle goesting aan zijn fornuis te koken.

- Commentaar Gault & Millau 2017 -

In hun sober maar comfortabel ingerichte zaak hebben Christine Foubert en Marniek De Wandel heel wat foodies voor zich weten te winnen.

Zowat uit elk detail, van wijnglazen tot bordenafwerking, spreekt liefde voor de gastronomie. Chef De Wandel kookt met bezieling en maakt gerechten vol smaak en evenwicht.

Na een aardappelsalade met gegrilde griet en avocado volgde cannelloni met Zeeuwse mosselen, gestoofde venkel en geroosterde wortelen. Mosseljus was afgewerkt met limoenboter. Bij wilde eend, met gekonfijt vlees van de bout, kwamen kroketjes van butternutpompoen en saus met blauwe bes en steranijs.

De wijnkaart reist van België via Libanon tot Nieuw-Zeeland. 

Michelin

- Commentaar Michelin 2018 & 2017

Restaurant in een mooi pand buiten het centrum, gerund door een echtpaar. Modern interieur, bloemrijke patio en een menu op basis van dagverse producten.